יום שני, 11 בדצמבר 2017

אמרי שפר כ"ג כסלו ה'תשע"ח


אדם שליבו טוב ותקין ואופיו נעים וחמים - והוא יודע להתבונן על החצי כוס המלאה ולשמוח במה שיש, בבריאות המושלמת, באשה הנהדרת, בילדים הגדלים לתפארת... אדם כזה עם לב טוב ואופי נעים רואה כל הזמן את מצבו בצורה חיובית ומצליח להגיע אל השמחה המושלמת ולחיות חיי חברה תקינים - והוא אוהב את כולם וחביב בעיני כל העולם, ונעים להימצא במחיצתו.
    אדם ששמח במה שיש לו ואין הוא מרגיש שחסר לו דבר, אדם זה זכאי לכתר ולתואר של "עשיר". מדוע? משום שאין מטרת העשירות לאגור כספים כחול הים, אלא לעזור לאדם לממש את כל חפצו ותאוות ליבו - ללא מגבלות כלכליות. ואדם השמח בחלקו ולא מרגיש חסר, הרי יש לו "הכול" - והוא לא מרגיש "מוגבל כלכלית". במילים אחרות: המכנה המשותף בין העשיר הכי גדול לאדם השמח בחלקו - זה ששניהם מרגישים שיש להם הכו ולא חסר להם דבר, והם שמחים "שמחה מושלמת" בנחלתם ומנת חלקם.
     ''הרצון להיות טוב לכל, בלי שום הגבלה. לא בכמות המוטבים ולא באיכות הטוב, זהו הגרעין הפנימי של מהות נשמת ישראל''  (הרב אברהם יצחק הכהן קוק זצ''ל)
     "ויהי" - ויהי, "מקץ" - בסוף, כשאדם הולך לבית דין של מעלה ועושים לו חשבון , " שנתיים ימים" - שמכל השנתיים יוצא לו רק שני ימים, וחבל שלא עשה בהם יותר מצוות ומעשים טובים.
הכנסת אורחים  תרופה בדוקה   ( שיחת השבוע  עלון  1609)
הבשורה הקשה נחתה עליו ביום בהיר אחרי סדרת בדיקות הודיע הפרופסור מנהל המחלקה ל עובדיה חבה כי הוא חולה במחלה ממארתהגידול כמעט הגיע למוחזה קרה לפני שבע-עשרה שניםעובדיה לא ידע את נפשו.
"החלטתי לעשות מעשה", הוא מספר. "עליתי לציונו של רבי שמעון בר-יוחאי במירון וביקשתי שיתפלל עליי שאמשיך לחיותואני מצדי אהיה עבד עולם לתת ארוחות לאורחים שלוכבר באותו זמן עברתי מבני-ברק למירון והתחלתי להכין אוכל לאורחיםהשהייה ליד הציון עודדה אותי גם בימים הקשיםכעבור שש שנים של מעקבים וטיפולים בישר לי הפרופסור: 'עובדיהכעת אין כלוםאתה בריא'".
אימא התעקשה
החלמתו הזריקה בו כוחות רעננים להמשך מפעל הכנסת האורחים . " בכל שבת אנחנו מארחים יותר ממאה אנשים ", הוא אומרבראש השנה למשל התארחו כחמש-מאות איש באוהל מיוחד שהקים.
עובדיה (72) נולד בעיראקבילדותו עלה לארץ ישראלהוריו הטמיעו בו את מידת הכנסת האורחים: "כשאימא הייתה בת תשעים וארבענהגתי להגיש לה ארוחת צהרייםיום אחדבשעה שהבאתי לה את הארוחהנשמע צלצולבפתח עמד יהודי שהיה אוכל אצלנו בכל יוםאמרתי לו שיבוא עוד מעטחזרתי לסלון ואימא שאלה אותי מי היה בפתחהתחמקתיוהיא אמרה: 'אני לא אוכלת עד שלא תגיד מי צלצל'. אמרתי לה ואימא הגיבה: 'לא אוכל עד שהוא יאכלקודם תן לו'. הכנסת אורחים הוחדרה לגנים שלנו".
מאות אורחים
ההתחלה הייתה צנועה. "התחלנו בסעודה קטנה אחרי התפילה בשבת בבוקר", הוא נזכר. "קיבצתי נדבות בציון וכך יכולנו לקיים את הסעודותבהמשך התחלנו לקיים גם סעודת ראש חודשצברנו ניסיוןלמדנו לקחת אחריותומפעל הכנסת האורחים גדל והלך".
כיום הוא נעזר בילדיו באירוח האורחים . "אנחנו מתרימים מפעלים ואנשי עסקים", הוא משתףבשבת האחרונהלך-לךהתארחו אצלו כמאה ועשרים אישבשבת הקודמת התארחו קרוב למאתיים אישובהם גם בחורי ישיבה שטרם שבו לספסל הלימודים. "יש שבתות עם שלוש-מאות או ארבע-מאות אורחים".
אין בוררים באורחים
כל אורח מתקבל אצלו בברכהאבל במיוחד הוא אוהב לתת אוכל לתלמידי ישיבה. "הם יושביםסועדיםשרים שירי שבתמדברים דברי תורהואני נהנה", הוא מחייךגם נדכאים ועלובי חיים מרגישים אצלו בבית. "אברהם אבינו נתן אוכל לגוייםלישמעאליםלנו יש רשות לברור את האורחים שלנו?!"...
אנחנו משוחחים איתו במוצאי השבתכשהוא מתפלל בציון רשב"יפניו קורנות מאושרעוד שבת מוצלחת של הכנסת אורחים מאחוריועכשיו הוא נערך לשבת הבאה.

החוויה היהודית



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה